Ocna Sibiului este cunoscută sub denumirea de „Litoralul Ardealului” sau „Marea Moartă a Transilvaniei”, datorită proprietăților curative ale lacurilor sale. Locația este o alternativă excelentă la litoralul românesc.
Pentru a ajunge la „Litoralul Ardealului”, trebuie să mergeți până la Sibiu, iar mai apoi mai aveți de parcurs încă 17 kilometri până în Ocna Sibiului. Stațiunea este situată la o altitudine de 400 de metri, fiind amplasată într-un decor de basm, pentru că de jur-împrejur, cât vezi cu ochii sunt doar dealuri împădurite.
La Ocna Sibiului veți găsi un complex balnear cu ştranduri cu apă sărată și nămol.
Un bilet de acces la lacurile cu apă sărată și nămol de la Ocna Sibiului costă 40 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii. După ora 18,00, adulții plătesc 20 de lei și toți copiii beneficiază de acces gratuit.
„Litoralul Ardealului” oferă și posibilitatea achiziționării de abonamente pentru turiștii interesați să facă o cură completă de șapte zile – 240 de lei/adult, 115 lei/copil și 180 lei/pensionar; de 10 zile – 330 de lei / 150 de lei / 240 de lei, sau de 14 zile – 450 de lei / 195 de lei / 320 de lei. Abonamentele permit câte două intrări / zi la interval de trei ore, având o valabilitate de 30 zile.
Pensionarii trebuie să facă dovada cărții de identitate: peste 65 de ani în cazul bărbaților și peste 60 ani în cazul femeilor. Persoanele cu handicap grav și copiii de până în 10 ani beneficiază de gratuitate.
Complexul dispune de o serie de terase și magazine în cadrul cărora meniul zilei pornește de la 35 de lei. O pizza poate ajunge la 50 de lei, un langoș la maximum 20 de lei, iar băuturile precum limonada, berea, sucurile costă între 8 și 15 lei. Baza este dotată cu șezlonguri, baldachine și dușuri calde, conform Adevărul.
În această perioadă, mulți români sunt în căutare de oferte pentru a-și petrece concediul, dar și România este plină de locuri de poveste care așteaptă să fie descoperite.
Este și cazul Lacului Ursu, cunoscut și drept „Marea Moartă a Transilvaniei”. Lacul Ursu este unic în Europa, fiind cunoscut pentru proprietățile sale curative dar și pentru că este cel mai mare lac heliotermic de pe continent.
Puțini oameni știu despre existența acestui loc de vis, cu peisaje de basm, dar cei care cunosc locurile știu că apa lacului are proprietăți curative.
Situat lângă orașul Sovata din județul Mureș, lacul are o suprafață de 40.000 de metri pătraţi, adâncimea de 18 metri şi o salinitate medie de 300 de grame/litru.
Astfel, Lacul Ursu este o adevărată sursă de sănătate. Salinitatea de aici se mai găsește la Marea Moartă din Israel spre suprafaţă. Privit de la înălţime, Lacul Ursu are forma unei blăni de urs desfăşurate, de unde îi vine şi numele. (Citește mai multe aici…)
Sursa foto: captură video